Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι για τα ιταλικά ομόλογα μετά την παράταση της Moody's

Η απόδοση του 2ετούς ιταλικού τίτλου υποχώρησε 10 μονάδες βάσης, στο 1,056%, ενώ του 10ετούς πέρασε κάτω από το 3%. Στα τέλη Οκτωβρίου μετατίθεται η αναθεώρηση από τον οίκο αξιολόγησης. Στο 4,27% υποχωρεί το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς.

Ράλι για τα ιταλικά ομόλογα μετά την παράταση της Moodys

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων την Τρίτη, καθώς η Moody’s επέκτεινε την προθεσμία για την αναθεώρηση και την πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.  

Η απόδοση του 2ετούς ιταλικού τίτλου υποχώρησε 10 μονάδες βάσης, στο 1,056%. Η Moody’s αρχικά έθεσε την Ιταλία υπό αναθεώρηση για υποβάθμιση στα τέλη Μαΐου, σημειώνοντας ότι τυπικά η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε τρεις μήνες.

Ωστόσο, αργά τη Δευτέρα, ο οίκος αξιολόγησης ανακοίνωσε ότι μεταφέρει αργότερα το χρονοδιάγραμμα, στα τέλη Οκτωβρίου, καθώς αναζητά «να δει καλύτερα την πολιτική κατεύθυνση της χώρας».

Ο οίκος προς το παρόν αξιολογεί την Ιταλία σε Baa2, δύο βαθμίδες πάνω από τα «σκουπίδια». Οι Standard & Poor’s και Fitch έχουν επίσης παρόμοια αξιολόγηση.

Το γεγονός ότι η αναθεώρηση μετακινείται παρακάτω χρονικά μπορεί να αφαιρεί μία πηγή αβεβαιότητας βραχυπρόθεσμα, όμως από την άλλη πλευρά θα μπορούσε να είναι ένας ακόμη λόγος για να παραμείνουν προσεκτικοί οι επενδυτές, ενόψει και της δημοσίευσης επικαιροποιημένων δημοσιονομικών στοιχείων στα τέλη Σεπτεμβρίου και της έγκρισης του προϋπολογισμού στα μέσα Οκτωβρίου, σημειώνει ο Edoardo Campanella, οικονομολόγος της UniCredit στο Μιλάνο.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί κάτων από το 3%, στο 2,95%, από 3,03% χθες.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί στο 4,27%,  από 4,33% χθες, του 7ετούς παραμένει στο 3,89% και του 5ετούς κινείται καθοδικά, στο 3,28%, από 3,31% την προηγούμενη μέρα.

Το επιτόκιο του ισπανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 1,36% από 1,39% και του γερμανικού αντίστοιχου τίτλου κινείται σταθεροποιητικά, στο 0,31%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury διολισθαίνει στο 2,85%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v