Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλό επτά μηνών άγγιξαν τα ιταλικά yields εν αναμονή ΕΚΤ

Το βλέμμα είναι στραμμένο στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου αναμένεται να ανακοινωθεί νέος γύρος φθηνών δανείων. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο 3,75%.

Χαμηλό επτά μηνών άγγιξαν τα ιταλικά yields εν αναμονή ΕΚΤ

Το πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων επτά μηνών άγγιξαν τα ιταλικά yields, την Πέμπτη, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατά την οποία οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένεται να ανακοινώσουν νέο γύρο φθηνών δανείων που θα ωφελήσει τις ιταλικές τράπεζες.

Η απόδοση του ιταλικού 2ετούς έφτασε στο 0,198% στο early trading πριν διαμορφωθεί στο 0,23%. Το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς υποχώρησε σε χαμηλό πέντε εβδομάδων, στο 2,58%, πριν ανέλθει στο 2,62%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά, στο 0,13%, του γαλλικού 10ετούς ανέρχεται στο 0,52%, του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου, με ανοδική κατεύθυνση κατά περίπου μισή μονάδα βάσης, κυμαίνεται στο 1,23%, ενώ του ισπανικού 10ετούς, με ήπιες κινήσεις, διαμορφώνεται στο 1,12%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά, στο 3,75%, του 5ετούς επίσης και κυμαίνεται στο 2,81%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το επιτόκιο του 10ετούς Treasury, κατά μισή περίπου μονάδα βάσης χαμηλότερα, διαμορφώνεταις το 2,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v