Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,36% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σταθεροποιητικές κινήσεις σημειώνουν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, καθώς ΗΠΑ και Κίνα δείχνουν να έχουν πρόοδο στην πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πλευρώ.

Στο 1,36% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Χαμηλότερα κινείται το ελληνικό κόστος δανεισμού στο trading της Τρίτης, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί 5 μονάδες βάσης, στο 1,36% και του 5ετούς να διολισθαίνει κατά 7,4 μονάδες βάσης, στο 0,53%.

Σταθεροποιητικές κινήσεις σημειώνουν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων την Τρίτη, καθώς ΗΠΑ και Κίνα εμφανίζονται να έχουν πρόοδο στην πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας.

Οι δύο πλευρές είχαν ακόμη μία τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν «την επίλυση βασικών ζητημάτων», σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου. Το τηλεφώνημα έγινε μεταξύ του κορυφαίου εμπορικού διαπραγματευτή της Κίνας, Λίου Χε και του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ Ρόμπερτ Λάιτιζερ, καθώς και του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

«Και οι δύο πλευρές συζήτησαν για την επίλυση βασικών ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, κατέληξαν σε συναίνεση για τον τρόπο επίλυσης σχετικών προβλημάτων και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή για τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τη συμφωνία πρώτης φάσης», σύμφωνα με την κινεζική ανακοίνωση, που μεταδίδει το CNBC.

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί 1,2 μονάδα βάσης, στο -0,05%, του γερμανικού 10ετούς επίσης και φτάνει στο -0,36%, του ισπανικού 10ετούς κινείται 1,8 μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 0,39% ενώ του ιταλικού 10ετούς με πτώση κατά 3,9 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 1,23%.

Στις ΗΠΑ, η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί 1,4 μονάδα βάσης, στο 1,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v