Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 0,83% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Τα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία προστίθενται στις ενδείξεις για βελτιούμενες προοπτικές της οικονομίας της ευρωζώνης. Αμετάβλητα τα επιτόκια της BoE, που βλέπει προσωρινή αύξηση του πληθωρισμού πάνω από το 3%.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία να έρχονται να προστεθούν στις βελτιούμενες προοπτικές για την οικονομία της ευρωζώνης.

Το ινστιτούτο Ifo ανέφερε πως ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018, λόγω της αισιοδοξίας των εταιρειών για το β’ εξάμηνο του έτους, ενώ χθες τα προκαταρκτικά στοιχεία του IHS Markit έδειξαν πως ο σύνθετος PMI, ου θεωρείται ένας καλός «οδηγός» για την ευρωστία της οικονομίας, εκτινάχθηκε τον Ιούνιο στις 59,2 μονάδες.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως οι ενδείξεις ενίσχυσης της οικονομίας θα διατηρήσουν τις ανοδικές πιέσεις στα κόστη δανεισμού.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο 0,1% ενώ παράλληλα «βλέπει» προσωρινή αύξηση του πληθωρισμού πάνω από το 3%, τονίζοντας πως παρακολουθεί στενά τις μεσοπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,17%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 0,88%, του ισπανικού στο 0,45% και του πορτογαλικού στο 0,43%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,83%, του 7ετούς στο 0,2% και του 5ετούς στο 0,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v