Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 0,84% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Η ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης και την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς και οι επερχόμενες δημοπρασίες ομολόγων στην Ευρώπη, βρίσκονται στο επίκεντρο αυτήν την εβδομάδα.

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τους επενδυτές να περιμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης και των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Ανοδική πίεση εκτιμάται πως μπορεί να ασκηθεί αυτήν την εβδομάδα στα yields λόγω της προσφοράς ομολόγων, αφού, σύμφωνα με την ING, οι προγραμματισμένες δημοπρασίες σε Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία μπορεί να αποφέρουν πάνω από 30 δισ. ευρώ. κατά τους αναλυτές, το highlight είναι η περαιτέρω έκδοση από την ΕΕ για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,16%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 0,89%, του ισπανικού στο 0,47% και του πορτογαλικού στο 0,45%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,84%, του 7ετούς στο 0,21% και του 5ετούς στο 0,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v