Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στην αγορά ομολόγων

Τα τελικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον PMI μεταποίησης δεν φάνηκε να επηρεάζουν ιδιαίτερα τους επενδυτές, οι οποίοι επικεντρώνουν την προσοχή τους περισσότερο στο πώς θα επηρεάσει την οικονομία η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τους επενδυτές να στρέφονται στις μετοχές καθώς αυξάνεται η διάθεσή τους για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου.

Τα τελικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον PMI μεταποίησης –που διαμορφώθηκε σε επίπεδο ρεκόρ τον Ιούνιο στην ευρωζώνη- δεν φάνηκε να επηρεάζουν ιδιαίτερα τους επενδυτές, οι οποίοι επικεντρώνουν την προσοχή τους περισσότερο στο πώς θα επηρεάσει την οικονομία η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου διαμορφώνεται στο -0,19%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 0,82%, του πορτογαλικού στο 0,41% και του ισπανικού στο 0,42%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 0,83%, του 7ετούς στο 0,20% και του 5ετούς στο 0,05%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v