Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 0,83% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Γερμανίας, καθώς μπορεί να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Κοντά στα πρόσφατα υψηλά παραμένουν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, με την προσοχή στραμμένη στη Γερμανία και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, που εκτιμάται πως θα είναι υψηλότερος από τον στόχο που θέτει για το μπλοκ η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά στα στοιχεία του πληθωρισμού καθώς μπορεί να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,18%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 0,86%, του πορτογαλικού στο 0,42% και του ισπανικού στο 0,43%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 0,83%, του 7ετούς στο 0,21% και του 5ετούς στο 0,05%.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο διαμορφώνονται και οι αποδόσεις των αμερικανικών treasuries, στο 1,492% του 10ετούς και στο 2,108% του 30ετούς, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στα στοιχεία για την απασχόληση που αναμένεται να ανακοινωθούν αυτήν την εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v