Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 0,82% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ περιμένουν οι αναλυτές, ενώ οι ανησυχίες για μια πιθανή νομισματική σύσφιξη στην Κίνα και για την εξέλιξη του κορωνοϊού περιορίζουν τη διάθεση για ρίσκο.

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, με τους επενδυτές σε στάση αναμονής για τα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ, που μπορεί να επηρεάσουν τη στάση της Fed ως προς την αμερικανική οικονομία και τη νομισματική της πολιτική.

Πιο ήπια ήταν τα σήματα που έστειλε νωρίτερα η ΕΚΤ, με την πρόεδρό της Christine Lagarde να δηλώνει πως η οικονομία της ευρωζώνης αρχίζει να ανακάμπτει, αλλά η ανάκαμψη αυτή παραμένει εύθραυστη.

Η διάθεση για ρίσκο περιορίζεται και από τις ανησυχίες για την επίπτωση που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία μια πιθανή νομισματική σύσφιξη της Κίνας καθώς και η εξέλιξη της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου διαμορφώνεται στο -0,22%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 0,8%, του ισπανικού στο 0,39% και του πορτογαλικού στο 0,37%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 0,82%, του 7ετούς στο 0,19% και του 5ετούς στο 0,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v