Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,25% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς Treasury

Χαμηλότερα και τα ευρωπαϊκά yields. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κινείται καθοδικά κατά 3,5 μονάδες βάσης και φτάνει στο -0,32%, ενώ του αντίστοιχου γαλλικού διολισθαίνει 2,5 μονάδες βάσης, στο 0,01%.

Στο 1,25% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς Treasury

Στο 1,25% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς Treasury την Πέμπτη, που είναι και το πιο χαμηλό σημείο από τον Φεβρουάριο, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για τον ρυθμό της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

Κατά 1,9 μονάδα βάσης υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, ενώ του 5ετούς με πτώση 3,9 μονάδων βάσης, βρίσκεται στο -0,08%.

Χαμηλότερα και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά yields. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κινείται καθοδικά κατά 3,5 μονάδες βάσης και φτάνει στο -0,32%, ενώ του αντίστοιχου γαλλικού διολισθαίνει 2,5 μονάδες βάσης, στο 0,01%.

Καθοδικά κινούνται οι αποδόσεις και στον ευρωπαϊκό Νότο, με την απόδοση του 10ετούς ισπανικού να υποχωρεί 2,6 μονάδες βάσης, στο 0,31% και του ιταλικού αντίστοιχου να διολισθαίνει κατά 1,6 μονάδα βάσης, στο 0,73%.

Στην οικονομική ειδησεογραφία της ημέρας, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συμφώνησαν να αυξήσουν τον στόχο πληθωρισμού στο 2% και να αφήσουν περιθώριο να το ξεπερνούν όταν χρειάζεται, σύμφωνα με αξιωματούχους που έχουν γνώση του θέματος.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η απόφαση σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή από τον προηγούμενο στόχο του «χαμηλότερα, αλλά κοντά στο, 2%», που ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έκριναν ότι ήταν πολύ ασαφής. Η συμφωνία προέκυψε σε ειδική συνεδρίαση την Τρίτη και την Τετάρτη για την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης της στρατηγικής της ΕΚΤ σε σχεδόν 20 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v