Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 0,53% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου

Ήπιες μεταβολές στην αγορά ομολόγων, με τους επενδυτές να παρακολουθούν το πώς επηρεάζουν τις αποφάσεις της Fed και της ΕΚΤ τα στοιχεία για την αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό.

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με το γερμανικό κόστος δανεισμού να παραμένει υψηλότερα του πρόσφατου χαμηλού εξαμήνου, ένδειξη πως για την ώρα έχει καταλαγιάσει η μαζική στροφή προς τους τίτλους σταθερού εισοδήματος.

Η βελτίωση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ και οι εικασίες πως η Fed μπορεί σύντομα να αρχίσει να περιορίζει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, έχουν οδηγήσει υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων.

Στην ευρωζώνη, όμως, υπάρχουν προσδοκίες πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει για αρκετό καιρό το δικό της πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη και να βοηθήσει να δοθεί ώθηση στον πληθωρισμό, κάτι που στηρίζει τις αγορές.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου διαμορφώνεται στο -0,45%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 0,54%, του ισπανικού στο 0,22% και του πορτογαλικού στο 0,1%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 0,53%, του 7ετούς στο -0,09% και του 5ετούς στο -0,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v