Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από υψηλό μηνών υποχωρούν τα γερμανικά yields

Ανακούφιση στους επενδυτές από τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γερμανία. Η αδύναμη εμφάνιση του αριστερού κόμματος Die Linke φαίνεται να αποκλείει μία αριστερή συμμαχία. Στο 0,77% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Από υψηλό μηνών υποχωρούν τα γερμανικά yields

Υποχωρούν από τα υψηλά δυόμιση μηνών οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων τη Δευτέρα, σε ένδειξη ανακούφισης των επενδυτών καθώς απομακρύνθηκε ο κίνδυνος αριστερού συνασπισμού μετά τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών.

Οι αγορές κρατικού χρέους της ευρωζώνης είναι γενικά πιο ήρεμες μετά το sell off της περασμένης εβδομάδας που προκλήθηκε από τη hawkish μετατόπιση μεγάλων κεντρικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Federal Reserve και της Bank of England.

Προς το παρόν, το επίκεντρο στρέφεται στη Γερμανία, όπου τα προσωρινά αποτελέσματα έδειξαν ότι στις εκλογές της Κυριακής οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κέρδισαν το 25,7% των ψήφων, ενώ το συντηρητικό μπλοκ των CDU/CSU της Καγκελαρίου Μέρκελ το 24,1%.

«Τα αδύναμα αποτελέσματα του αριστερού κόμματος Die Linke φαίνεται ότι απέκλεισαν μία αριστερή συμμαχία», σημειώνουν αναλυτές της BlackRock, προσθέτοντας ότι ούτε ένα συντηρητικό μπλοκ ούτε το SPD έχουν την ευκαιρία να ηγηθούν ενός μετριοπαθούς συνασπισμού.

H απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου φτάνει στο -0,23%, από -0,218% που ήταν την Παρασκευή -ήταν το πιο υψηλό από τις αρχές Ιουλίου.

Σε υψηλό 3 μηνών σκαρφαλώνει η απόδοση του 10ετούς Treasury καθώς οι επενδυτές αναμένουν την κατάθεση του προέδρου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, στη Γερουσία αύριο Τρίτη.

Η εικόνα των αποδόσεων των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v