Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 0,86% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Υποχωρούν τα αμερικανικά yields, με την απόδοση ωστόσο του 10ετούς Treasury να παραμένει πάνω από το 1,5%.

Στο 0,86% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Πιο ήρεμες είναι οι αγορές κρατικών ομολόγων την Πέμπτη, καθώς υποχωρούν οι τιμές Ενέργειας, μετά τα σχόλια από Ρωσία και ΗΠΑ που ηρεμούν τους φόβους για περαιτέρω ενεργειακή κρίση τον χειμώνα.

Την Τετάρτη ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να σταθεροποιήσει τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, ενώ η Αμερικανίδα υπουργός Ενέργειας Jennifer Granholm είπε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποδεσμεύσει πετρέλαιο από τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας.

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο άνοιξαν ένα παράθυρο προσωρινής λύσης στο θέμα της οροφής χρέους στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι εξετάζουν ένα μέτρο που θα παρατείνει τη δυνατότητα δανεισμού μέχρι το Δεκέμβριο.

Η πιθανή αυτή λύση προέκυψε αφότου ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Mitch McConnell προσφέρθηκε να στηρίξει μια βραχυπρόθεσμη επέκταση του ορίου χρέους στις ΗΠΑ ως μια από δυο επιλογές για να λυθεί η κρίση που έχει τρομάξει τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.Καθοδικά κινούνται τα αμερικανικά yields την Πέμπτη, αλλά η απόδοση του 10ετούς παραμένει πάνω από το 1,5%.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σύμφωνα με το Bloomberg:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v