Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλό πολλών εβδομάδων τα ευρωπαϊκά yields

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί 2,6 μονάδες βάσης, στο 1,07%, ενώ του 5ετούς με ίδια κίνηση βρίσκεται στο 0,30%. Του 10ετούς Bund κινείται σταθεροποιητικά στο -0,26%, κοντά στο χαμηλό έξι εβδομάδων που έφτασε την Παρασκευή.

Κοντά σε χαμηλό πολλών εβδομάδων τα ευρωπαϊκά yields

Κοντά σε χαμηλό πολλών εβδομάδων παραμένει το κόστος δανεισμού στην ευρωζώνη τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να μειώνουν τις προσδοκίες για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες εν μέσω αυξανόμενων πληθωριστικών κινδύνων.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Philip Lane δήλωσε σε ισπανική εφημερίδα ότι ο πληθωρισμός της ευρωζώνης θα υποχωρήσει το επόμενο έτος.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας κινείται σταθεροποιητικά στο -0,26% κοντά στο χαμηλό έξι εβδομάδων που έφτασε την Παρασκευή. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας άγγιξε για λίγο χαμηλό τριών εβδομάδων στο 0,89% περίπου.

Οπως θυμίζει το Reuters, και οι δύο αποδόσεις υποχώρησαν κατά 18-25 μονάδες βάσης η κάθε μία την περασμένη εβδομάδα, καταγράφοντας σημαντικές εβδομαδιαίες απώλειες, με ορισμένες μεγάλες κεντρικές τράπεζες να αντικρούουν την αυξανόμενη αντίληψη στις αγορές ομολόγων ότι θα ακολουθήσει αυστηρότερη νομισματική πολιτική.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί 2,6μονάδες βάσης, στο 1,07%, ενώ του 5ετούς με ίδια κίνηση βρίσκεται στο 0,30%.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, ο οίκος αξιολόγησης Moody's επιβεβαίωσε την Παρασκευή την αξιολόγηση AA της Γαλλίας με αρνητικές προοπτικές. Επίσης, αποφάσισε να μην μεταβάλει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας, η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές επιβεβαίωσε ουσιαστικά την ιταλική αξιολόγηση στο Baa3, μια βαθμίδα πάνω από τημη επενδυτική βαθμολογία, με σταθερή προοπτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v