Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος για τα yields, στο 1,18% του ελληνικού 10ετούς

Πρόωρη αύξηση επιτοκίων αναμένουν οι αγορές, μία μέρα μετά τον μεγαλύτερο πληθωρισμό από το 1990 που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ. Στο 1,18% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Μικρή άνοδος για τα yields, στο 1,18% του ελληνικού 10ετούς

Οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων τοποθετούνται και πάλι την Πέμπτη υπέρ μίας πρόωρης αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ την επόμενη χρονιά, μία μέρα μετά τα στοιχεία που έδειξαντην μεγαλύτερη ετήσια άνοδο τιμών στις ΗΠΑ τα τελευταία 31 χρόνια.

Οπως μεταδίδει το Reuters, μετά τις ρευστοποιήσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ την Τετάρτη, όταν ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, η αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης ήταν πιο ήρεμη την Πέμπτη. Η αγορά των ΗΠΑ είναι κλειστή λόγω αργίας.

Οι αποδόσεις των περισσότερων κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη σημειώνουν άνοδο 2 μονάδων βάσης. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου καταγράφει άνοδο 2 μονάδων, στο 0,95%, μετά από άνοδο 10 μονάδων την Τετάρτη. Η τιμολόγηση της αγοράς αντανακλά μια μεταστροφή των επενδυτών σε τοποθετήσεις υπέρ μίας αύξησης επιτοκίων νωρίτερα παρά αργότερα.

Οι αμερικανικές αγορές χρήματος προεξοφλούν την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από την Fed έως τον Ιούλιο. Ο Edmund Shing, CIO της BNP Paribas Wealth Management, δήλωσε ότι ακόμα κι αν ο πληθωρισμός υποχωρήσει, είναι πιθανό να παραμείνει υψηλότερος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συνιστώντας έτσι πρόκληση για τις κεντρικές τράπεζες.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v