Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος τιμών στα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης

Δέκα μονάδες βάσης καθοδικά του ελληνικού 10ετούς, στο 3,47% και οκτώ μονάδες βάσης του 5ετούς, στο 2,33%. Στο επίκεντρο των επενδυτών οι δηλώσεις και η στάση των αξιωματούχων της ΕΚΤ για τις αυξήσεις επιτοκίων.

Ανοδος τιμών στα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης την Πέμπτη, ενώ και τα spread
μειώνονται, καθώς αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί σχετικά με μια σύσφιξη των επιτοκίων πιο επιθετική από ό,τι αναμενόταν, ξεκινώντας με μια αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης τον Ιούλιο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η επικεφαλής της ΕΚΤ Christine Lagarde κέρδισε την Τετάρτη σημαντικούς συμμάχους για το σχέδιό της για αύξηση των επιτοκίων, αλλά ο Klaas Knot, ένα από τα πιο συντηρητικά μέλη
του διοικητικού συμβουλίου, υποστήριξε ότι η κεντρική τράπεζα δεν πρέπει ακόμη να αποκλείσει μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Ιούλιο. 

Η Lagarde έχει υποστηρίξει μια σταδιακή νομισματική σύσφιξη, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η ΕΚΤ είναι ελεύθερη να αντιδράσει στις επιπτώσεις στην οικονομία και τις προοπτικές για τον πληθωρισμό, όσο αυξάνονται τα επιτόκια.

«Αναμένουμε ότι η ΕΚΤ θα τα αυξήσει κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Ιουλίου, με ένα μεγαλύτερο πρώτο βήμα να είναι πιο δύσκολο εν μέσω ενός εξαιρετικά αβέβαιου περιβάλλοντος για την ανάπτυξη», ανέφεραν οι αναλυτές της Unicredit σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου μειώθηκε κατά 6 μονάδες βάσης (bps) στο 0,893%, στο χαμηλότερο από τις 13 Μαΐου, ενώ του αντίστοιχου γαλλικού με πτώση πέντε μονάδων βάσης φτάνει στο 1,42%. 

Δέκα μονάδες βάσης καθοδικά του ελληνικού 10ετούς, στο 3,47% και οκτώ μονάδες βάσης του 5ετούς, στο 2,33%. Εξι bps υποχωρεί του 10ετούς ισπανικού, στο 1,99% και οκτώ bps του αντίστοιχου ιταλικού, στο 2,86%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v