Σε χαμηλό δύο μηνών η απόδοση του 10ετούς Bund

Εχει κινηθεί καθοδικά πάνω από 30 μονάδες βάσης τον Ιούλιο και αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 2012. Στο 3,06% του ελληνικού 10ετούς.

Σε χαμηλό δύο μηνών η απόδοση του 10ετούς Bund

Σε χαμηλό δύο μηνών υποχώρησε η απόδοση του γερμανικού 10ετούς την Τρίτη, στο 0,97%, με τις ανησυχίες για απότομη οικονομική επιβράδυνση να παραμένουν μετά την είδηση ότι η Ρωσία θα μειώσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη από την Τετάρτη.

Η απόδοσή του κινήθηκε καθοδικά πάνω από 30 μονάδες βάσης (bps) τον Ιούλιο και αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 2012, καθώς η προσοχή της αγοράς στρέφεται στον υψηλό πληθωρισμό και στην πιθανότητα απότομης οικονομικής επιβράδυνσης ή πιθανής ύφεσης.

Τέτοιες ανησυχίες έχουν τροφοδοτηθεί από την ενεργειακή κρίση και την ανησυχία για τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Η Gazprom ενημέρωσε ότι οι προμήθειες μέσω του αγωγού Nord Stream στη Γερμανία θα μειωθούν στο 20% της χωρητικότητας από την Τετάρτη, από το 40% που ήταν.

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού κινείται καθοδικά κατά πέντε μονάδες βάσης, στο 1,56%, του αντίστοιχου ελληνικού κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 3,06%, του 10ετούς ιταλικού κατά μία μονάδα βάσης, στο 3,37% και του αντίστοιχου ισπανικού κατά επτά μονάδες βάσης, στο 2,16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v