Ξεπέρασε την απόδοση του ελληνικού το ιταλικό 10ετές

Αλμα 20 μονάδων βάσης κάνει η απόδοση του 10ετούς ιταλικού, στο 3,64%. Εντεκα μονάδες βάσης υψηλότερα του ελληνικού 10ετούς, στο 3,56%.

Ξεπέρασε την απόδοση του ελληνικού το ιταλικό 10ετές

Αλμα 20 μονάδων βάσης κάνει η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, στο 3,65%, με το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις και καθώς σήμερα αναμένεται να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Ο Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι προσπάθησε να πάρει με το μέρος του τους διχασμένους συμμάχους του στον κυβερνητικό συνασπισμό. Αλλά το βράδυ της Τετάρτης το σχέδιό του απέτυχε και η κυβέρνηση της Ιταλίας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, οδηγώντας τη χώρα σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο και σε μήνες πολιτικού χάους.

Τρεις από τους εταίρους του στον συνασπισμό απέσυραν την υποστήριξή τους αφού ο Ντράγκι τους οδήγησε σε αναγκαστική ψήφο εμπιστοσύνης απειλώντας να παραιτηθεί. Ο Ντράγκι έλαβε 95 ψήφους υπέρ και 38 κατά σε σύνολο 321, καθώς η Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια δεν έλαβαν μέρος στην ψήφο εμπιστοσύνης.

Ανοδο κατά έξι μονάδες βάσης καταγράφει η απόδοση του 10ετούς ισπανικού, στο 2,54%. Ανοδο έντεκα μονάδων βάσης σημειώνει του ελληνικού 10ετούς, στο 3,56% ενώ κατά τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα κινείται του 10ετούς Bund, στο 1,28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v