Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι κάνουν τα ελληνικά ομόλογα, ανάσα και για τα ευρωπαϊκά

Η απόδοση του 10ετούς κινείται καθοδικά κατά 24 μονάδες βάσης, στο 4,59% ενώ του 5ετούς κατά 25 μονάδες βάσης, στο 3,70%. Κατά δέκα μονάδες βάσης χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά yields. Τι οδηγεί το κλίμα.

Ράλι κάνουν τα ελληνικά ομόλογα, ανάσα και για τα ευρωπαϊκά

Μεγάλη ανάσα για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στις συναλλαγές της Τρίτης, καθώς η απόδοση του 10ετούς κινείται καθοδικά κατά 24 μονάδες βάσης, στο 4,59% ενώ του 5ετούς κατά 25 μονάδες βάσης, στο 3,70%.

Xαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, αφότου η Reserve Bank of Australia (RBA) επιβράδυνε τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων, εν μέσω προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να υιοθετήσει μια πιο προσεκτική πολιτική.

Οπως σημειώνει το Reuters, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας εξέπληξε σήμερα Τρίτη τις αγορές αυξάνοντας τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Η κίνηση ήταν πιο μικρή από την αναμενόμενη, αν και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί περαιτέρω σύσφιξη.

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς του μπλοκ, κινείται καθοδικά κατά επτά μονάδες βάσης (bps) στο 1,81%. Εφτασε στο πιο υψηλό σημείο από τα τέλη Νοεμβρίου 2011 την περασμένη εβδομάδα, στο 2,352%.

Η απόδοση του αντίστοιχου γαλλικού υποχωρεί επίσης επτά μονάδες βάσης, στο 2,41%, του 10ετούς ισπανικού κατά εννέα μονάδες βάσης, στο 2,97%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού διατηρείται στο 4,19%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v