Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στα ευρωομόλογα, άλμα στο 4,61% για το ελληνικό 10ετές

Υψηλό 14 ετών χτύπησε η απόδοση του 2ετούς γερμανικού και 11 ετών του τίτλου που λήγει το 2032, μετά και την άνοδο των αποδόσεων των Treasuries αυτή την εβδομάδα. Κατά 15 μονάδες ενισχύεται το ιταλικό κόστος δανεισμού, με το 10ετές στο 4,34%.

Ισχυρές πιέσεις στα ευρωομόλογα, άλμα στο 4,61% για το ελληνικό 10ετές

Αλμα κάνουν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, με του 10ετούς γερμανικού να φτάνει στο πιο υψηλό από τον Οκτώβριο του 2011, στο 2,08% και του 2ετούς στο πιο υψηλό από το 2008, στο 1,97%.

Υψηλότερα και του 10ετούς ελληνικού -η απόδοσή του ενισχύεται 13 μονάδες βάσης, στο 4,61%, ενώ του 5ετούς με άνοδο κατά πέντε μονάδες βάσης, φτάνει στο 3,87%.

Υπό μεγάλη πίεση και η απόδοση του 10ετούς ιταλικού, που κινείται ανοδικά κατά 15 μονάδες βάσης, στο 4,34%, ενώ κατά 12 μονάδες βάσης αυξάνεται του αντίστοιχου ισπανικού, στο 3,22%.

Η άνοδος των αποδόσεων έρχεται μετά την αύξηση των αμερικανικών yields που ήταν σε ανοδική τροχιά μετά την ανακοίνωση της τρίτης διαδοχικής αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από τη Federal Reserve.

Στο επίκεντρο των επενδυτών και τα οικονομικά data της ευρωζώνης που ανακοινώθηκαν σήμερα. Η ύφεση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ολόκληρη την ευρωζώνη έγινε πιο βαθιά αυτό τον μήνα και η οικονομία πιθανότατα εισέρχεται σε ύφεση καθώς οι καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες, εν μέσω κρίσης κόστους ζωής, όπως έδειξε έρευνα την Παρασκευή.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της S&P Global, που θεωρείται καλός δείκτης της συνολικής οικονομικής υγείας, υποχώρησε στο 48,2 τον Σεπτέμβριο από 48,9 τον Αύγουστο, όπως αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters. Ο Σεπτέμβριος ήταν ο τρίτος μήνας κάτω από το όριο των 50, το οποίο διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v