Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχυμένα τα ευρωομόλογα αυτή την εβδομάδα

Στο πιο χαμηλό από τις αρχές Οκτωβρίου η απόδοση του 10ετούς Bund. Του 10ετούς ελληνικού κινείται καθοδικά κατά 12 μονάδες βάσης, στο 3,77%, ενώ του 5ετούς κατά 17 μονάδες βάσης, στο 2,86%.

Ενισχυμένα τα ευρωομόλογα αυτή την εβδομάδα

Ισχυρά τα κρατικά ομόλογα αυτή την εβδομάδα, αν και τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα θα μπορούσαν να διαταράξουν την τάση.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, σημείο αναφοράς για την ευρωζώνη, βρίσκεται στο 1,77%, με μικρές μεταβολές, αλλά στο χαμηλότερο σημείο από τις αρχές Οκτωβρίου και χαμηλότερα σχεδόν 18 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού υποχωρεί οκτώ μονάδες βάσης στο 3,64%, ενώ αναμένεται εβδομαδιαία πτώση πάνω από 15 μονάδες βάσης. Του αντίστοιχου ελληνικού κινείται καθοδικά κατά 12 μονάδες βάσης, στο 3,77%, ενώ του 5ετούς κατά 17 μονάδες βάσης, στο 2,86%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται αντιστρόφως από τις τιμές.

Το ράλι στα κρατικά ομόλογα οφείλεται στις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα απομακρυνθεί από τον επιθετικό ρυθμό της αύξησης των επιτοκίων, κλίμα που τροφοδοτήθηκε από την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ την Τετάρτη.

Οι αποδόσεις του 10ετούς Treasury κινήθηκαν χαμηλότερα κατά 17 μονάδες βάσης αυτήν την εβδομάδα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v