Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό μήνα τα yields, κάτω από το 4% το ελληνικό 10ετές

Του ελληνικού 10ετούς κινείται καθοδικά κατά 4,6 μονάδες βάσης, στο 3,95% ενώ του 5ετούς κατά 8,7 μονάδες βάσης στο 3,14%. Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ οδηγούν τους επενδυτές σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.

Σε χαμηλό μήνα τα yields, κάτω από το 4% το ελληνικό 10ετές

Καθοδικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, κάτω από τα επίπεδα που είχαν φτάσει πριν από τη επιθετική συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Δεκέμβριο.

Οι επενδυτές θα εξετάσουν εξονυχιστικά τις ομιλίες των αξιωματούχων της ΕΚΤ αφού τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο πληθωρισμός μειώνεται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού προκαλούν εικασίες για μια πιο αργή πορεία σύσφιξης.

Οι αγορές μπορεί να υποτιμούν τις προγραμματισμένες αυξήσεις επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και οι επενδυτές θα πρέπει να λάβουν πιο σοβαρά υπόψη το guidance της για πολλαπλές αυξήσεις επιτοκίων κατάν 50 μονάδες βάσης, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας Klaas Knot.

Η ΕΚΤ στα μέσα Δεκεμβρίου υποσχέθηκε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, προκαλώντας ξεπούλημα ομολόγων το οποίο οδήγησε την απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας από περίπου 2% στο 2,569%, που ήταν και το πιο υψηλό από τον Ιούλιο του 2011.

Η απόδοση του 10ετούς Bund υποχωρεί 0,5 μονάδες βάσης (bps) στο 2,00%, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Δεκεμβρίου την Τετάρτη.

Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη ώθησαν τους επενδυτές σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία οδηγώντας τις αποδόσεις των ομολόγων σε νέα χαμηλά.

Η απόδοση του 10ετούς έτους της Ιταλίας υποχωρεί 3 bps στο 3,73%, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Δεκεμβρίου στο 3,691% την Τετάρτη.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κινείται καθοδικά κατά 4,6 μονάδες βάσης, στο 3,95% ενώ του 5ετούς κατά 8,7 μονάδες βάσης στο 3,14%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v