Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά τα yields μετά τις δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΚΤ

Οι επενδυτές που στοιχηματίζουν σε περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ «αντέδρασαν υπερβολικά» στα πρόσφατα ισχυρά στοιχεία των ΗΠΑ και στην επικοινωνία των κεντρικών τραπεζών, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας.

Σταθεροποιητικά τα yields μετά τις δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΚΤ

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ομόλογα της ευρωζώνης σήμερα Πέμπτη, ενώ φρενάρει το πρόσφατο sell-off αφού υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι οι αγορές είχαν υπερβολική αντίδραση στα ισχυρά στοιχεία, ενώ τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve υποδηλώνουν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

Ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό δήλωσε την Τετάρτη ότι οι επενδυτές που στοιχηματίζουν σε περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «αντέδρασαν υπερβολικά» στα πρόσφατα ισχυρά στοιχεία των ΗΠΑ και στην επικοινωνία των κεντρικών τραπεζών.

«Τα λόγια του κ. Βιλερουά έχουν βαρύτητα όχι μόνο επειδή θεωρείται ρεαλιστικό μυαλό στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, αλλά και καθώς στο παρελθόν έχει επισημάνει σωστά τι έκανε η ΕΚΤ», δήλωσε ο Christoph Rieger, επικεφαλής της έρευνας επιτοκίων και πιστώσεων στην Commerzbank.

Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

 

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v