Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Του 10ετούς Bund κινείται καθοδικά κατά 2 μονάδες βάσης, στο 2,33%, αφού ανήλθε στο υψηλότερο σημείο ενός μήνα, στο 2,396% νωρίτερα σημέρα.

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Μικρή πτώση καταγράφουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της έκθεσης για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, που θα δημοσιευθεί την Τρίτη.

Η απόδοση των 10ετών Bund υποχωρεί κατά 2 μονάδες βάσης, στο 2,33%, αφού ανήλθε στο υψηλότερο σημείο ενός μήνα, στο 2,396% νωρίτερα σήμερα. Παραμένει ωστόσο πολύ κάτω από το υψηλό 11 ετών του 2,569% που έφτασε στα τέλη Δεκεμβρίου.

«Δεν υπάρχουν πολλά θεμελιώδη νέα για να μιλήσουμε», είπε ο Erik Nelson, υπεύθυνος στρατηγικής της Wells Fargo. «Είναι δύσκολο να δεις τις αποδόσεις να πέφτουν πολύ χαμηλότερα και η ισορροπία των κινδύνων εξακολουθεί να είναι ανοδική».

Οι αποδόσεις των παγκόσμιων ομολόγων, που κινούνται αντιστρόφως από τις τιμές, έχουν υποχωρήσει απότομα από τότε που έφθασαν σε υψηλά πολλών ετών πέρυσι, με την πτώση του πληθωρισμού να δημιουργεί ελπίδες ότι οι κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να σταματήσουν σύντομα την αύξηση των επιτοκίων. Έχουν ανακάμψει κάπως τις τελευταίες δύο εβδομάδες, χάρη στα ισχυρά οικονομικά στοιχεία.

Oι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v