Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ησυχία στις αγορές ομολόγων μετά από δύο μέρες ανόδου

Στο 4,15% το ελληνικό 10ετές και στο 3,71% το 5ετές. Η απόδοση του 10ετούς Bundς, το σημείο αναφοράς για την ευρωζώνη, ανηφορίζει δύο μονάδες βάσης, στο 2,30%, στην τρίτη διαδοχική ημερήσια άνοδο.

Ησυχία στις αγορές ομολόγων μετά από δύο μέρες ανόδου

Μικρές μεταβολές για τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, μετά από δύο ημέρες ανόδου, καθώς οι ανησυχίες για την υγεία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος συνέχισαν να υποχωρούν.

Οι αποδόσεις, που κινούνται αντιστρόφως από τις τιμές, υποχώρησαν νωρίτερα αυτό το μήνα όταν η τράπεζα Silicon Valley Bank κατέρρευσε και η UBS αγόρασε την προβληματική ανταγωνίστρια Credit Suisse σε μια έκτακτη συμφωνία.

Οι επενδυτές έσπευσαν στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων και οι traders πόνταραν ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν θα ήταν σε θέση να αυξήσουν πολύ περισσότερο τα επιτόκια.

Ωστόσο, οι αποδόσεις έχουν ανέβει ξανά τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι επενδυτές έχουν επιστρέψει στις μετοχές.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς για την ευρωζώνη, σημειώνει άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 2,30%, στην τρίτη διαδοχική ημερήσια άνοδο.

Στο 4,15% υποχωρεί το ελληνικό 10ετές, στο 3,85% κινείται έξι μονάδες βάσης χαμηλότερα του 7ετούς και στο 3,71% κατά πέντε μονάδες βάσης του 5ετούς.

αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v