Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από το 4% πέρασε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Υποχώρησε στο 3,9%, προτού πάρει ανοδική πορεία και φτάσει στο 4,13%, ακολουθώντας και την ευρωπαϊκή τάση. Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού κινείται 13 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,78% και του αντίστοιχου Bund 16 μονάδες βάσης θετικά, στο 2,26%.

Κάτω από το 4% πέρασε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Κάτω από το 4% πέρασε νωρίτερα η απόδοση του 10ετούς ελληνικού, που πλέον τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 4,13%, καταγράφονας άνοδο πέντε μονάδων βάσης Κατά δυόμιση μονάδες βάσης υψηλότερα η απόδοση του 7ετούς, στο 3,70% και κατά μία του 5ετούς, στο 3,56%. Τα ελληνικά yields αντιστρέφουν την πρωινή πτώση τους.

Επεκτείνεται επίσης η άνοδος στις αποδόσεις των ευρωομολόγων μετά τη σημαντική χθεσινή πτώση, καθώς επιστρέφει η ψυχραιμία στα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η διάθεση για ρίσκο.

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού κινείται 13 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,78%, του αντίστοιχου γερμανικού 16 μονάδες βάσης θετικά, στο 2,26%, ενώ του 10ετούς ιταλικού κατά 10, στο 4,09% και του αντίστοιχου ισπανικού κατά 12 μονάδες βάσης, στο 3,30%.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται και η διήμερη συνεδρίαση της Fed, εν αναμονή ανακοίνωσης επιτοκίων αύριο Τετάρτη. Οι αγορές εκτιμούν ότι θα τα αυξήσει κατά 25 μονάδες βάσης. . Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs φέρονται να αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα παρακάμψει την αύξηση των επιτοκίων αυτόν τον μήνα, λόγω της πίεσης που υφίσταται το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v