Ηπιες κινήσεις στην αγορά ομολόγων μετά το διήμερο ράλι

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κατά 1 μονάδα βάσης υψηλότερη στο 2,47%, μετά από πτώση 18 μονάδων βάσης τις προηγούμενες δύο ημέρες. Στο 3,87% του 10ετούς ελληνικού.

Ηπιες κινήσεις στην αγορά ομολόγων μετά το διήμερο ράλι

Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, με τους τίτλους να διατηρούν τα κέρδη τους μετά από ένα ισχυρό διήμερο ράλι που προκλήθηκε από τους χαμηλούς αριθμούς πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού βρίσκεται κατά 1 μονάδα βάσης υψηλότερη στο 2,47%, μετά από πτώση 18 μονάδων βάσης τις προηγούμενες δύο ημέρες. Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως στις τιμές.

Τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ήταν 3% τον Ιούνιο, ο χαμηλότερος από τον Μάρτιο του 2021. Αυτό δημιούργησε ελπίδες ότι οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να μην χρειαστεί να αυξήσουν περαιτέρω τα επιτόκια, προκαλώντας απότομη πτώση των αποδόσεων των ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού αυξήθηκε κατά 1 bp στο 4,16% μετά από διολίσθηση 27 bps στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Το συγκεκριμένο ομόλογο θεωρείται συχνά ως σημείο αναφοράς για τις πιο υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού υποχωρεί 2 μονάδες βάσης, στο 3,87%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v