Στο 3,87% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού

Η απόδοση του γερμανικού στο 2,64% και του γαλλικού στο 3,17%

Στο 3,87% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού

Κατά τρεις με τέσσερις μονάδες βάσης ενισχύονται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών 10ετών κρατικών ομολόγων, μετά την άνοδο των γερμανικών βιομηχανικών παραγγελιών τον Ιούνιο, με την απόδοση του γερμανικού στο 2,64%, του γαλλικού στο 3,17%, του ελληνικού στο 3,87%, του ιταλικού στο 4,30% και του ισπανικού στο 3,66%.

Οι παραγγελίες των γερμανικών εργοστασίων αυξήθηκαν έναντι των προσδοκιών για πτώση, λόγω των κερδών στον τομέα της αεροδιαστημικής που άφησε τους αναλυτές διχασμένους σχετικά με το εάν η μέτρηση αντιπροσώπευε μια βιώσιμη ανάκαμψη.

Στα καλά νέα της ημέρας, ο υποκείμενος (ή δομικός) πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ έχει πιθανώς κορυφωθεί, υποδεικνύοντας επιβράδυνση της αύξησης και άλλων τμών, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οπως σημειώνει το Reuters, το update είναι πιθανό να εδραιώσει τις προσδοκίες για φρένο της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, καθώς ο υποκείμενος πληθωρισμός, ο οποίος εξαιρεί τις πιο ασταθείς τιμές, παρακολουθείται στενά από τους κεντρικούς τραπεζίτες της ευρωζώνης.

«Τα μέτρα μέσης τιμής υποκείμενου πληθωρισμού υποδηλώνουν ότι ο υποκείμενος πληθωρισμός πιθανότατα έφτασε στο ανώτατο σημείο του το πρώτο εξάμηνο του 2023», αναφέρει σε άρθρο της η ΕΚΤ.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v