Πάνω από 4% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Η απόδοση του 2ετούς γερμανικού τίτλου, «ευαίσθητου» στις αλλαγές πολιτικής στα επιτόκια του ευρώ, αυξήθηκε στο 3,2%, σε νέο υψηλό έξι εβδομάδων. Ανέβηκε 13 μ.β. σε εβδομαδιαία βάση, τη μεγαλύτερη άνοδο από τα μέσα Ιουνίου.

Πάνω από 4% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τα μέσα Ιουνίου σημείωσαν οι αποδόσεις του 2ετούς κρατικού ομολόγου της Γερμανίας, μετά τη 10η άνοδο  των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) κατά 25 μονάδες βάσης την Πέμπτη.

Η απόδοση του 2ετούς γερμανικού τίτλου, «ευαίσθητου» στις αλλαγές πολιτικής στα επιτόκια του ευρώ, αυξήθηκε κατά 4 bps μονάδες βάσεις (μ.β.) στο 3,2%, σε νέο υψηλό έξι εβδομάδων. Ανέβηκε 13 μ.β. σε εβδομαδιαία βάση, τη μεγαλύτερη άνοδο από τα μέσα Ιουνίου.

Οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν ότι ο κύκλος σύσφιξης της ΕΚΤ έχει τελειώσει και τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να αναχαιτιστεί ο πληθωρισμός.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της  Γερμανίας, σημείο αναφοράς για τη ζώνη του ευρώ, σημείωσε άνοδο 6 μ.β. στο 2,65% και κατέγραψε άνοδο 5 μ.β. κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Απόδοση 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ιταλίας, ο δείκτης αναφοράς για την περιφέρεια της ζώνης του ευρώ, αυξήθηκε κατά 7 μ.β. στο 4,42%.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ελλάδας έχει ενισχυθεί 12 μονάδες στο 4,06%.

Το spread μεταξύ των αποδόσεων των 10ετών κρατικών ομολόγων Ιταλίας και Γερμανίας -ένας δείκτης του κλίματος της αγοράς προς τις πιο υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης- ήταν στις 176 μ.β. αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από τρεις μήνες στις 179,5 μ.β. την Τετάρτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v