Σκαρφαλώνουν οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Σε νέο υψηλό τριών εβδομάδων σκαρφάλωσε η απόδοση του γερμανικού 10ετούς στο 2,17%. Σε εβδομαδιαία βάση βρίσκεται 14 μονάδες υψηλότερα. Η εικόνα της ανόδου για τους αντίστοιχους ιταλικούς και ελληνικούς τίτλους.

Σκαρφαλώνουν οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Η απόδοση των γερμανικών ομολόγων κινούνται σε εβδομαδιαία κέρδη-ρεκόρ από τα μέσα
Οκτωβρίου. Οι επενδυτές περιορίζουν τα στοιχήματα τους για ενδεχόμενη μείωση επιτοκίων στις 150 μονάδες βάσης το 2024, ύστερα και από τα στοιχεία ανόδου του πληθωρισμού στην ευρωζώνη καθώς παράλληλα η οικονομία βαδίζει προς την ύφεση εντείνοντας τα διλήμματα για την ΕΚΤ.

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς για τη ζώνη του ευρώ, αυξήθηκε 6,5 μονάδες βάσης στο 2,17%, νέο υψηλό τριών εβδομάδων. Σε εβδομαδιαία βάση βρίσκεται 14 μονάδες υψηλότερα.

Απόδοση 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ιταλίας, το σημείο αναφοράς για την περιφέρεια της ζώνης του ευρώ, αυξήθηκε κατά 7,5 μονάδες βάσης στο 3,86%. με το χάσμα μεταξύ ιταλικών και γερμανικών αποδόσεων στις 167,5 μονάδες από πτώση κάτω από 160 μονάδες την περασμένη εβδομάδα.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου αυξήθηκε κατά 7,5 μονάδες βάσης στο στο 3,35%.

Οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο, σημειώνοντας μείωση 2,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν στην έναρξη της συνεδρίασης στο Λονδίνο, με την απόδοση του 10ετούς  να κυμαίνεται γύρω στο 4%, μετά την άνοδο την προηγούμενη ημέρα καθώς τα στοιχεία της αγοράς εργασίας μετριάζουν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed τον Μάρτιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v