Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβαίνουν οι προσδοκίες της αγοράς για μειώσεις επιτοκίων

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Γερμανίας, σημείο αναφοράς για τη ζώνη του ευρώ, κινούνται καθοδικά κατά έξι μονάδες βάσης (bps) στο 2,24%.

Ανεβαίνουν οι προσδοκίες της αγοράς για μειώσεις επιτοκίων

Ενισχύονται τα ομόλογα της ευρωζώνης, καθώς οι αποδόσεις κινούνται χαμηλότερα, την ώρα που οι αγορές ανεβάζουν ελαφρώς τα στοιχήματά τους όσον αφορά τις μελλοντικές μειώσεις επιτοκίων, σε μια εβδομάδα γεμάτη με συνεδριάσεις πολιτικής από κεντρικές τράπεζες και κρίσιμα οικονομικά δεδομένα.

Ορισμένοι αναλυτές υπολόγισαν ότι τα χαμηλά στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό από την ευρωζώνη, που αναμένεται από την Τετάρτη, θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις προσδοκίες για μελλοντικές μειώσεις των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FOMC) θα ανακοινώσει την απόφασή της την Τετάρτη.

Η Fed θα περιμένει μέχρι το δεύτερο τρίμηνο για να μειώσει τα επιτόκια, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, με το χρονοδιάγραμμα να αναμένεται τον Ιούνιο και όχι τον Μάιο, αλλά οι traders τιμολογούν περίπου 50% πιθανότητα κίνησης τον Μάρτιο, σύμφωνα με το FedWatch Tool του CME Group.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Γερμανίας, σημείο αναφοράς για τη ζώνη του ευρώ, κινούνται καθοδικά κατά έξι μονάδες βάσης (bps) στο 2,24%. Του αντίστοιχου ιταλικού με ίδια κίνηση βρίσκεται στο 3,75%, ενώ του ελληνικού με ίδια επίσης κίνηση, στο 3,23%.

«Αναμένουμε ότι τα στοιχεία για το ΑΕΠ θα επιβεβαιώσουν ότι η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε ύφεση, ενώ πιστεύουμε ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα είναι χαμηλότερα σε σύγκριση με τις προβλέψεις», δήλωσε ο George Buckley, επικεφαλής οικονομολόγος για το Ηνωμένο Βασίλειο και την ευρωζώνη ευρώ στη Nomura.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v