Καθοδικά οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

H απόδοση του 10ετούς ιταλικού κινείται καθοδικά κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 3,87% και του αντίστοιχου ελληνικού κατά πέντε μονάδες βάσης, στο 3,33%.

Καθοδικά οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Καθοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ύφεση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ευρωζώνης μαζεύτηκε ελαφρώς αυτόν τον μήνα, ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτη αναφοράς για την ευρωζώνη, στο 2,33%, με πτώση κατά δύο μονάδες βάσης, μετά την άνοδο των 9 μονάδων βάσης της προηγούμενης ημέρας που την οδήγησε σε υψηλό επτά εβδομάδων. H απόδοση του 10ετούς ιταλικού κινείται καθοδικά κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 3,87% και του αντίστοιχου ελληνικού κατά πέντε μονάδες βάσης, στο 3,33%.

Οπως σημειώνει το Reuters, η απόδοση κινήθηκε ανοδικά αρκετά σταθερά φέτος, έχοντας πέσει κάτω από το 2% στα τέλη του 2023 με ώθηση από τα στοιχήματα της αγοράς ότι οι μειώσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας θα έρθουν μόλις τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, προσδοκίες που έκτοτε έχουν μειωθεί.

Η ύφεση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ευρωζώνης μαζεύτηκε λίγο αυτόν τον μήνα, αλλά η βελτίωση των προοπτικών της μεταποίησης αντισταθμίστηκε εν μέρει από την απότομη πτώση στον κυρίαρχο κλάδο υπηρεσιών του μπλοκ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα Τετάρτη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο προκαταρκτικός σύνθετος PMI της HCOB, που καταρτίστηκε από την S&P Global, αυξήθηκε στο 47,9 αυτόν τον μήνα από το 47,6 του Δεκεμβρίου, λίγο λιγότερο από τις προσδοκίες δημοσκόπησης του Reuters για 48,0. Ηταν ωστόσο για όγδοο μήνα κάτω από το επίπεδο 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v