Σε υψηλό ενός μήνα οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, σημείο αναφοράς για το νομισματικό μπλοκ, υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 2,33%, αν και είναι σε πορεία για εβδομαδιαία άνοδο 17 μονάδων βάσης (bps), που θα ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία κίνησή της από τον Ιούλιο.

Σε υψηλό ενός μήνα οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Kοντά σε υψηλό ενός μήνα παραμένουν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, αφού υποστηρίχθηκαν φέτος από επαναξιολογήσεις προηγούμενων στοιχημάτων για επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας και καθώς η εστίαση μετατοπίζεται στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την επόμενη εβδομάδα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, σημείο αναφοράς για το νομισματικό μπλοκ, υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 2,33%, αν και είναι σε πορεία για εβδομαδιαία άνοδο 17 μονάδων βάσης (bps), που θα ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία κίνησή της από τον Ιούλιο.

Η απόδοση, η οποία κινείται αντιστρόφως από την τιμή του ομολόγου, έχει ενισχυθεί περίπου κατά 40 bps από τα χαμηλά της στα τέλη Δεκεμβρίου, καθώς οι επενδυτές επανεκτίμησαν τις προσδοκίες που ήθελαν τις μειώσεις των επιτοκίων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού να έρχονται μόλις τον Μάρτιο.

Η τιμολόγηση της αγοράς αντικατοπτρίζει πλέον μια πιθανότητα 80% περίπου να μειώσει η ΕΚΤ τα επιτόκια τον Απρίλιο.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, η μείωση του Μαρτίου ήταν σχεδόν τιμολογημένη με βάση τα στοιχεία που έδειχναν επιβράδυνση του πληθωρισμού τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ και υποστηριζόταν από τη δημοσιοποίηση των προβλέψεων της Fed για ουσιαστικές μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v