Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναπτυξιακές ανησυχίες ”έριξαν” τη Wall

Πτωτικά κινήθηκε η αμερικανική αγορά στο κλείσιμο της συνεδρίασης, χάνοντας τη δυναμική που επέδειξε στην αρχή της ημέρας, με τους αναλυτές να αποδίδουν την υποχώρηση σε αναπτυξιακές ανησυχίες. ”Έλαμψε” ο τίτλος της Cisco Systems λόγω αποτελεσμάτων. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Πτωτικά κινήθηκε η αμερικανική αγορά στο κλείσιμο της συνεδρίασης, χάνοντας τη δυναμική που επέδειξε στην αρχή της ημέρας, με τους αναλυτές να αποδίδουν την υποχώρηση σε αναπτυξιακές ανησυχίες. ”Έλαμψε” ο τίτλος της Cisco Systems λόγω αποτελεσμάτων.

”Η αγορά ξεκίνησε με ισχυρά κέρδη αλλά φαινόταν ότι δύσκολα θα ξεπεραστούν οι ανησυχίες των επενδυτών για την οικονομική επιβράδυνση και τις επιπτώσεις της στην εταιρική κερδοφορία. Ο μόνος παράγοντας στήριξης ήταν τα αποτελέσματα των Cisco Systems και Walt Disney”, σχολιάζει στο CBS ο Peter Bookvar, αναλυτής της Miller Tabak.

”Οι αγορές δεν έχουν δείξει ξεκάθαρη και αποφασιστική αντίδραση στην ανακοίνωση της Fed” τονίζει ο Robert DiClemente, οικονομολόγος της Citigroup.

Η αγορά έκλεισε με απώλειες εχθές παρά την απόφαση της Fed να διατηρήσει τα επιτόκια στο 5,25%, καθώς η κεντρική τράπεζα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες αυξήσεις επιτοκίων, ακόμη και τον επόμενο μήνα.

Πάντως η πιθανότητα αύξησης επιτοκίων στις 20 Σεπτεμβρίου, όπως αποτυπώνεται στα fed funds, υποχώρησε δραματικά, στο 36% από 84%.

Οι επενδυτές είχαν την ευκαιρία σήμερα να στραφούν στα εταιρικά αποτελέσματα, με τα κέρδη της Walt Disney που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και τις εκτιμήσεις της Cisco Systems για τις πωλήσεις του έτους, να δίνουν ώθηση στις μετοχές τους.

Η μετοχή της Cisco εκτινάχθηκε 13,7% υψηλότερα στα 19,6 δολάρια μετά την ανακοίνωση στάσιμων κερδών τριμήνου λόγω έκτακτων στοιχείων, αλλά πρόβλεψη για αύξηση εσόδων κατά 15-20% στη χρήση που ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2007, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ωστόσο, οι πιέσεις στον Dow Jones προκλήθηκαν κυρίως από την βουτιά του τίτλου της Caterpillar 3,9% χαμηλότερα, αλλά και την υποχώρηση κατά 2,1% στην Honeywell, λόγω της απογοήτευσης των επενδυτών από τις κυκλικές μετοχές.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι τίτλοι κατασκευαστών σπιτιών μετά την χθεσινή εκτίμηση της Federal Reserve ότι ο στεγαστικός κλάδος βρίσκεται σε φάση επιβράδυνσης. Σημαντικές απώλειες για την Toll Brothers (-4,4%) και την Home Depot.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 0,62%, στα 11,45 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε κέρδη 0,25%, στα 7,95 δολάρια. Πτώση 0,09% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 33,80 δολάρια.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 11.076 μονάδες με πτώση 0,87% ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,03% στις 2.060 μονάδες. Απώλειες 0,43% για τον S&P 500, στις 1.265 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,73% στις 5.860,5 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να κλείνει με άνοδο 1,2% στις 5.025,15 μονάδες και τον δείκτη DΑΧ του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να κλείνει στις 5.702,81 μονάδες με κέρδη 0,90%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο