Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές διαθέσεις για Wall Street

Κατεύθυνση φαίνεται να ψάχνει η Wall Street, παρά τα θετικά νέα από τον τομέα της απασχόλησης και τις προηγούμενες δύο θετικές συνεδριάσεις. Μικρή άνοδος για Dow, απώλειες για Nasdaq.

Με μικτές διαθέσεις άνοιξε σήμερα η Wall Street, ψάχνοντας κατεύθυνση ή, όπως λένε οι αναλυτές, τον τρόπο να αφομοιώσει τα σημερινά νέα. Οι ειδήσεις για τη μείωση της ανεργίας απλώς προστέθηκαν στη συλλογή των τελευταίων ημερών από καλά μακροοικονομικά νέα.

Από το επίπεδο του 5,8% του Δεκεμβρίου, το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 5,6%. Επίσης μπορεί τον Ιανουάριο να χάθηκαν διπλάσιες θέσεις εργασίας (89.000) από όσες περίμεναν οι εκτιμήσεις (περίπου 50.000), αυτό όμως δεν αφαιρεί τίποτα από την αισιοδοξία των επενδυτών, αφού ο αντίστοιχος αριθμός ήταν για το Δεκέμβριο 130.000 θέσεις και για το Νοέμβριο 355.000 θέσεις. Εξάλλου, ο αριθμός των 89.000 θέσεων είναι ο μικρότερος των τελευταίων πέντε μηνών.

Τη συνεδρίαση αναμένεται να επηρεάσει ακόμα η ανακοίνωση του δείκτη NAPM στις 17:00 ώρα Ελλάδας και η καταναλωτική εμπιστοσύνη του Μίσιγκαν.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ξεκίνησε τη συνεδρίαση με μικρή άνοδο της τάξης του 0,02%, στο επίπεδο των μονάδων, ενώ με ποσοστιαία κάθοδο κατά 0,44% άνοιξε και ο Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 1.925,5 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v