Ανοδος 200 μονάδων για τον Dow μετά την ανεργία

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, μετά τα θετικά στοιχεία από το μέτωπο της ανεργίας. Σε χαμηλό 25 μηνών το ευρώ έναντι του δολαρίου. Απώλειες 1% για το χρυσό, που χάνει τα $1.200. Κάτω από τα $90 το αργό. Άλμα 31% για την μετοχή της RadioShack. Yποχωρεί η Apple.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στη Wall Street, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ανεργία έπεσε κάτω από το επίπεδο του 6% τον Σεπτέμβριο.

O Dow ενισχύεται 1,21% ή 203 μονάδες στις 16.900 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,24% στις 4.485 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται 1,17% υψηλότερα στις 1.969 μονάδες.

Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το ποσοστό ανεργίας τον Σεπτέμβριο υποχώρησε στο 5,9%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008. 

Θετικά ήταν και τα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα, το οποίο συρρικνώθηκε τον Αύγουστο κατά 0,5% στα 40,1 δισ. δολάρια. Σε επίπεδο ρεκόρ κινήθηκαν οι εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων.

Εντωμεταξύ, στις 58,6 μονάδες υποχώρησε τον Σεπτέμβριο ο δείκτης ISM υπηρεσιών από 59,6 μονάδες τον Αύγουστο. 

«Είναι καλά νέα για την αγορά τα σημερινά, γιατί επιβεβαιώνονται από πολλά οικονομικά στοιχεία για την αγορά εργασίας και την ανάπτυξη» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. «Eίναι καλά νέα όταν βγαίνουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν την τάση. Δεν πιστεύω ότι αυτό αλλάζει τα σχέδια της Fed».

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του ευρώ με το αμερικάνικο νόμισμα κινείται στο επίπεδο του 1,252 δολ, το οποίο είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 25 μηνών.

Σε χαμηλό από τον Νοέμβριο του 2013 διολισθαίνει η βρετανική λίρα έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να κινείται κάτω από το επίπεδο του 1,6 δολ.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός υποχωρεί 1,82% στα 1.1193 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο καταγράφει πτώση 1,25% στα 89,88 δολάρια το βαρέλι. 

Χαμηλότερα κινούνται μετά τα στοιχεία για την ανεργία οι τιμές των αμερικάνικων ομολόγων. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σημειώνει άνοδο 2,5 μονάδων βάσης στο 2,461%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της JP Morgan κερδίζει 1,7%. Το βράδυ της Πέμπτης η τράπεζα ανακοίνωσε πως hackers υπέκλεψαν τα στοιχεία 76 εκατ. πελατών. 

Άλμα 31% καταγράφει η μετοχή της RadioShack, μετά τα δημοσιεύματα πως κατέληξε σε συμφωνία χρηματοδότησης. 

Άνοδος 4,7% σημειώνει η φαρμακευτική Mylan, η οποία αύξηση τις προβλέψεις για τα κέρδη του 2014.

Aπώλειες 0,9% για την μετοχή της Apple, μετά την υποβάθμιση από την Deutsche Bank.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v