Ηπια τάση ανάκαμψης στην Wall Street

Επιχείρηση ανάκαμψης μετά το χθεσινό κύμα πωλήσεων, καταγράφει η Wall Street. Περιορίζουν την άνοδο οι ενεργειακές πιέσεις. Επιστροφή πιέσεων για πετρέλαιο και χρυσό. Οι πρώτες προβλέψεις αναλυτών για το 2015.

Ανάκαμψη τιμών μετά την αρνητική χθεσινή συνεδρίαση καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αν και η μεγάλη υποχώρηση στις τιμές των εμπορευμάτων περιορίζει τις αγοραστικές διαθέσεις.

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,17% στις 17.808 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,1% στις 2057 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,15% στις 4.734 μονάδες.

Η Wall Street παρασύρθηκε από το χθεσινό διεθνές κύμα πωλήσεων, που προκάλεσαν τα υποτονικά οικονομικά στοιχεία. Τις μεγαλύτερες απώλειες υπέστησαν οι κλάδοι ενέργειας αλλά και λιανικού εμπορίου, καθώς η εικόνα για το αμερικανικό εμπόριο ενόψει των εορτών δεν ήταν ιδιαιτερα αισιόδοξη.

Το επίκεντρο σήμερα στρέφεται στις ανακοινώσεις των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών για τις πωλήσεις Νοεμβρίου. Γενικότερα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα κρίσιμα στοιχεία για την αμερικανική ανεργία, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Οι τιμές του πετρελαίου και των εμπορευμάτων ανέκαμψαν χθες μετά από πολυήμερες απώλειες, αλλά αναλαμβάνουν σήμερακαι πάλι την κατιούσα.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 1% ενώ το συμβόλαιο του χρυσού χάνει όλα τα κέρδη από το ράλι της Δευτέρας, με πτώση 1,8% κάτω από τα $1.200.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτικές τράπεζες αρχίζουν να κοινοποιούν τις προβλέψεις τους για το 2015. Η Citigroup προβλέπει ότι ο S&P 500 θα προσφέρει απόδοση 8,5% το 2015, ολοκληρώνοντας την χρονιά στις 2.200, ενώ διαβλέπει «υπερ-απόδοση» των ιαπωνικών και αναδυόμενων μετοχών.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η General Motors και η Ford Motor εμφανίζουν κινητικότητα καθώς ανακοινώνουν τα μεγέθη πωλήσεών τους.

Η Royal Caribbean Cruises ενισχύεται 5% στην πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης στον S&P 500.

Η Avanir Pharmaceuticals εκτινάσσεται 12% μετά την συμφωνία εξαγοράς της από την ιαπωνική Otsuka Pharmaceutical προς 3,5 δις. δολ.

Στις υπόλοιπες αγορές, θετικά είναι τα πρόσημα στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί υπό το βάρος των ενεργειακών μετοχών.

Στην Σαγκάη το χρηματιστήριο ενισχύθηκε 3% καθώς οι επενδυτές περιμένουν κι άλλα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας, ενώ στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα επτά ετών, παρά την υποβάθμιση της αξιολόγησης της οικονομίας από την Moody's.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v