Μένει από «καύσιμα» η Wall Street

Απώλεσαν τα κέρδη οι δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones να βρίσκεται ως και 400 μονάδες κάτω από το υψηλό ημέρας. Πιέσεις από την πτώση στις εταιρείες ενέργειας. Ξεπέρασε τις προσδοκίες το Q4 της Alcoa. Κάτω από τα 45 δολάρια το αργό. Νέα άνοδος για το χρυσό. Σε χαμηλό εννιά ετών το ευρώ.

Οι μεγάλες απώλειες στις μετοχές του ενεργειακού τομέα οδηγούν χαμηλότερα τις μετοχές της Wall Street, αντιστρέφοντας τα αρχικά κέρδη.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,59% στις 17.541 μονάδες, ο S&P διολισθαίνει 0,70% στις 2.014 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,53% χαμηλότερα στις 4.638 μονάδες.

Τα κέρδη των δεικτών έφτασαν νωρίτερα στο +1,5%. Το ράλι στον S&P 500 είχε ευρεία βάση, με κέρδη και στους 10 επιμέρους δείκτες. Οι τεχνολογικές μετοχές, οι κοινωφελείς υπηρεσίας και η βαριά βιομηχανία απεκόμισαν τα μεγαλύτερα κέρδη, ενώ ελαφρά άνοδο παρουσίασε και ο ενεργειακός κλάδος.

Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύθηκε ενδοσυνεδριακά έως 260 μονάδες, «γυρίζοντας» σε θετικό πρόσημο για το έτος. Ο δείκτης έφτασε ως και τις 17.923 μονάδες.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street έγινε προσπάθεια ανάκαμψης η οποία όμως εξανεμίστηκε εξαιτίας της νέας βουτιάς των τιμών του αργού πετρελαίου, που κινείται κάτω από τα $45 ανά βαρέλι.

Θετικά παρέμειναν τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα υποτονικά οικονομικά στοιχεία ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι η ΕΚΤ θα επιτείνει τις προσπάθειες τόνωσης της ρευστότητας στην ευρωζώνη.

Αντιθέτως η τιμή του πετρελαίου διολίσθησε 1% επιπλέον, μετά την δήλωση του υπουργού Πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ότι ο OPEC δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφαση διατήρησης σταθερής παραγωγής, ανεξάρτητα από την βουτιά των τιμών.

Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του αργού πετρελαίου στην Νέα Υόρκη υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα έξι ετών στα περίπου 45,62 δολ. ανά βαρέλι. Νωρίτερα βρέθηκε στα 44,44 δολάρια. 

Εν τω μεταξύ η αμερικανική επιχείρηση αλουμινίου Alcoa «άνοιξε τον χορό» των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου και η μετοχή της ενισχύεται 2,3%.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του χρυσού ευνοείται από την χρηματιστηριακή μεταβλητότητα και κερδίζει 7 δολάρια στα 1.239 δολ. ανά ουγκιά.

Η βρετανική στερλίνα υποχώρησε έναντι του δολαρίου μετά την πτώση του πληθωρισμού της Βρετανίας σε χαμηλό 15 ετών. Το ευρώ υποχώρησε σε νέο χαμηλό εννιά ετών έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v