Μικτά πρόσημα στη Wall εν αναμονή της Fed

Ο Nasdaq διαγράφει τις απώλειες της Τρίτης, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στην Fed. Δεύτερη ημέρα ανόδου για το ευρώ που ανακάμπτει στο 1,06. Υποχωρεί κάτω από τα $44 το αργό. Πτώση για το χρυσό. Kέρδη 1% για την Apple.

Σε αντίθεση κατεύθυνση κινούνται οι δείκτες στην Wall Street, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν το Φεβρουάριο σε χαμηλό τεσσάρων ετών και ενώ οι επενδυτές περιμένουν την αυριανή ανακοίνωση της Fed.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,64% στις 17.861 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,11% υψηλότερα στις 4.935 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,30% στις 2.075 μονάδες.

Οι ενάρξεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο σημείωσαν πτώση 17%, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.To Φλεβάρη οι ενάρξεις ανήλθαν στις 897.000 κατοικίες έναντι 1,08 εκατ. τον Ιανουάριο.Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι ενάρξεις των νέων κατοικιών θα ανέλθουν στα 1,03 εκατομμύρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει για δεύτερη συνεδρίαση έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,0634.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού καταγράφει πτώση 1,60% στα 43,18 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του χρυσού κινείται 0,54% χαμηλότερα στα 1.147 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 2,06%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Apple καταγράφει άνοδο 1%. Η WSJ μετέδωσε πως ο τεχνολογικός κολοσσός βρίσκεται σε συζητήσεις με προγραμματιστές για την έναρξη μιας υπηρεσίας online τηλεόρασης.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v