Το τεχνολογικό «sell off» ρίχνει την Wall Street

Στο κόκκινο οι δείκτες στην Wall Street, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα από Apple και Microsoft. Κάτω από τα $1.100 υποχωρεί ο χρυσός. Ανακάμπτει το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση 1% για το αργό πετρέλαιο, κάτω από τα $50. Απώλειες 6% για την Apple.

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές την Τετάρτη, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα από τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Apple και η Microsoft.

Η μετοχή της Apple βουτάει 6%. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα που ήταν μικρότερα από τις προβλέψεις, ενώ δεν έπιασε τους στόχους για τις πωλήσεις των iPhone.

Πτώση πάνω από 3% πραγματοποιεί η μετοχή της Microsoft. Η εταιρεία που ίδρυσε ο Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε ζημίες 3,2 δισ. δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,24% στις 17.880 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,89% χαμηλότερα στις 5.163 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 1% στις 5.146 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, συνεχίζεται το «sell off» στα μέταλλα. Ο χρυσός υποχωρεί κάτω από τα 1.100 δολάρια, καταγράφοντας πτώση 1,22%.

Απώλειες 1,18% σημειώνει το αργό πετρέλαιο, διολισθαίνοντας στα 48,92 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ υποχωρεί έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος διαμορφώνεται στο 1,091. Η ισοτιμία έναντι του ιαπωνικού νομίσματος σκαρφαλώνει στα 124,05 γεν.

Από το μέτωπο των μάκρο, η Ομοσπονδιακή Αρχή Στεγαστικής Χρηματοδότησης (FHFA) ανακοίνωσε ότι οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Μάιο. Σε ετήσια βάση σημείωσαν άνοδο 5,7%. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άλμα 7% πραγματοποιεί η μετοχή της αλυσίδας μεξικάνικου φαγητού Chipotle. 

Πτώση 2% σημειώνει η μετοχή της GoPro. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v