Διστακτική άνοδος στην Wall Street

Ανοδο καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, μετά τη χθεσινή πτώση. Βουτιά για τα αμερικανικά ομόλογα. Υψηλότερα 2% κινείται το αργό. Απώλειες για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Κέρδη 8% για την Chesapeake Energy.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές μετά τη χθεσινή πτώση, λαμβάνοντας ώθηση από την ανάκαμψη του αργού και το ράλι στις ευρωπαϊκές μετοχές, μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 17.006 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,16% στις 4.655 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,3% στις 1.985 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν υψηλότερα, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe να κλείνει με άνοδο 0,49%. 

Στα εμπορεύματα, άνοδο 2,2% σημειώνει το αργό πετρέλαιο στα 37,3 δολάρια το βαρέλι. Απώλειες 0,9% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.250 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του $1,094.

Xαμηλότερα κινούνται τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, καταγράφει άνοδο πέντε μονάδων βάσης στο 1,87%. 

Στο ταμπλό, άνοδο 1,5% σημειώνει η μετοχή της Pfizer. Κέρδη 2% καταγράφει η μετοχή της Chevron. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v