Aνοδος στην Wall Street μετά από Ντράγκι και μάκρο

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές, μετά τις κινήσεις της ΕΚΤ και τα μάκρο. Πάνω από τις 2.000 μονάδες ο S&P 500. Διολισθαίνει 2% το αργό πετρέλαιο. Αλμα 1,2% έναντι του δολαρίου για το ευρώ. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές, μετά το μπαράζ μέτρων που ανακοίνωσε η ΕΚΤ και τα θετικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας για την αγορά απασχόλησης.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,6% στις 17.110 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,8% υψηλότερα στις 4.713 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 2.002 μονάδες.

Η ΕΚΤ προχώρησε σε μείωση των βασικών επιτοκίων αλλά και σε επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες της αγοράς.

Από το μέτωπο των μάκρο, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας υποχώρησε κατά 18.000 την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, στο χαμηλό πέντε μηνών των 259.000.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας να υποχωρήσουν οριακά στις 275.000.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται 1,2% υψηλότερα έναντι του δολαρίου, πάνω από το $1,11, διαγράφοντας την αρχική βουτιά μετά την ανακοίνωση των μέτρων της ΕΚΤ. Σύμφωνα με αναλυτές, η ανοδική αντίδραση του ευρώ αποδίδεται στην δήλωση του Μάριο Ντράγκι ότι δεν αναμένει νέα μείωση των επιτοκίων, με βάση τις σημερινές συνθήκες.

Στα εμπορεύματα, πτώση 2% σημειώνει το αργό πετρέλαιο στα 37,8 δολάρια το βαρέλι. Κέρδη 0,4% σημειώνει ο χρυσός στα 1.264 δολάρια ανά ουγκιά.

Απώλειες σημειώνει το αμερικάνικο 10ετες ομόλογο, με την απόδοση να κινείται δύο μονάδες υψηλότερα στο 1,9%.
Αντίθετη πορεία ακολουθούν τα ομόλογα της ευρωζώνης. Η απόδοση του ελληνικού 10ετους τίτλου καταγράφει πτώση επτά μονάδων βάσης στο 9,56%.

Οι αποδόσεις των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων, οι οποίες κινούνται αντίστροφα από την τιμή, υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, στο 1,26% και 1,44% αντίστοιχα.

Πτώση 29 μονάδων βάσης καταγράφει η απόδοση του πορτογαλικού 10ετους ομολόγου, διολισθαίνοντας στο χαμηλό μήνα του 2,7%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v