Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Σε θετικό έδαφος γύρισαν Dow Jones και S&P μετά την Fed. O Nasdaq διολισθαίνει 1%. Βουτιά 6% για Apple. Άνοδος 2% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Μικρά κέρδη για τον χρυσό. Στο 1,88% βουτάει η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους.

Mε αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με τη βουτιά της Apple να διαγράφει ως και 50 μονάδες από τον Dow και ενώ οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση της Fed σε αναζήτηση ενδείξεων για τις κινήσεις της κεντρικής τράπεζας τον Ιούνιο. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 18.053 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται 1% χαμηλότερα στις 4.844 μονάδες, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων έξι εβδομάδων. Ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,09% στις 2.093 μονάδες.

Oι αξιωματούχοι της Fed διατήρησαν σταθερά τα επιτόκια στο 0,25 με 0,5% και διεμήνυσαν ότι είναι ανοιχτοί σε μια αύξηση τον Ιούνιο, επισημαίνοντας την βελτίωση στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές και στην αγορά απασχόλησης.

Από το μέτωπο των μάκρο, το εμπορικό έλλειμμα αγαθών -εξαιρουμένων των υπηρεσιών- υποχώρησε 9,5% στα 56,9 δισ. δολάρια το Μάρτιο. Τον προηγούμενο μήνα το έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών ήταν 62,8 δισ. δολάρια.

Με βάση τα στοιχεία της αμερικάνικης ένωσης μεσιτών (NAR), ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων αυξήθηκε στις 110,5 μονάδες το Μάρτιο.Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 0,7%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2% στα 44,9 δολάρια το βαρέλι. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης είχε σκαρφαλώσει πάνω από τα 45 δολάρια σε υψηλό έξι μηνών. 

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,5% στα 1.250 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινείται πέντε μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,88%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι της στερλίνας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,131.

Στο ταμπλό, βουτιά 6% πραγματοποιεί η μετοχή της Apple. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε την Τρίτη πτώση στις πωλήσεις iPhone για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια. 

Απώλειες άνω του 1,5% καταγράφουν οι μετοχές των Microsoft και Google.

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή του Twitter, σημειώνει πτώση 15%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v