Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά η Wall με Fed και macro στο προσκήνιο

Mικρές διακυμάνσεις καταγράφονται στην αμερικανική αγορά. Στο προσκήνιο τα μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και οι δηλώσεις κορυφαίου στελέχους της Fed. Kέρδη για το πετρέλαιο.

Ηπιες μεταβολές στη Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και στις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια.

Οι αναλυτές «φιλτράρουν» και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Fed Stanley Fischer ,ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν η αύξηση στα επιτόκια -όταν συμβεί- θα είναι μια και καλή, ή θα υπάρξουν πολλές μικρές παρεμβάσεις από τη Fed.

Όλα εξαρτώνται από την πορεία και τα στοιχεία για την οικονομία, ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της Fed θα πραγματοποιηθεί 20 και 21 Σεπτεμβρίου.

Στις ειδήσεις από το εταιρικό μέτωπο, μικρές απώλειες καταγράφει η μετοχή της Apple, μετά τη νέα κόντρα με την Κομισιόν.

Αντίθετα πτώση υψηλότερη του 10% σημειώνει η G-III (ελέγχει brands όπως τα Calvin Klein και Τοmy Ηilfiger) καθώς η εταιρία υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις.

Kέρδη καταγράφουν, μεταξύ άλλων, οι General Electric, Cisco Systems, Intel, Verizon. Με θετικό πρόσημο και η Mondelez, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι αποσύρει την πρόταση εξαγοράς για τη Ηershey.

Σε ό,τι αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία, η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να στραφεί κυρίως στα στοιχεία για την αγορά εργασίας, που ανακοινώνονται την Παρασκευή. Σήμερα ανακοινώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον Αύγουστο, που αυξήθηκε στο 101,3 έναντι 97,3 τον Ιούλιο.

Εν τω μεταξύ κέρδη της τάξεως του 0,55% καταγράφει το πετρέλαιο, με την τιμή του στα επίπεδα των 47 δολαρίων. Αντίθετα πιέσεις σημειώνονται για τον χρυσό, με την τιμή του στα 1.321 δολάρια ανά ουγκιά.

Σταθεροποιητικές τάσεις για το ευρώ, με τη σχέση ανταλλαγής με το δολάριο στα επίπεδα του 1,11.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 18.470 μονάδες καταγράφοντας οριακή πτώση 0,10%, ενώ ο S&P διαμορφώνεται στις 2.177 μονάδες με απώλειες 0,1%. Με αρνητικό πρόσημο (-0,05%) και ο Nasdaq, που κινείται στις 5.222 μονάδες.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v