Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στη Wall με macro και γεωπολιτικά στο επίκεντρο

Αρνητικά πρόσημα καταγράφονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Οι γεωπολιτικές ανησυχίες συνεχίζουν να βαραίνουν στις διαθέσεις των επενδυτών. Στο προσκήνιο και τα macro. Kέρδη για χρυσό και πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ.

Απώλειες στη Wall με macro και γεωπολιτικά στο επίκεντρο

Πτωτικές τάσεις διαμορφώνονται στην αμερικανική αγορά, στον απόηχο της δημοσίευσης των πρακτικών της Fed.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις γεωπολιτικές εντάσεις αλλά και στα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Οι αξιωματούχοι της Fed, όπως προέκυψε από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης, εξέφρασαν σχετικά διαφορετικές απόψεις για το πότε πρέπει να ξεκινήσει η μείωση του ισολογισμού της κεντρικής τράπεζας.

Ορισμένοι εξέφρασαν την άποψη ότι αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη, ενώ ορισμένοι άλλοι ζήτησαν να καθυστερήσει περαιτέρω.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις παρέμειναν και σήμερα στο προσκήνιο, με τον πρόεδρο Τραμπ να εξαπολύει νέα επίθεση κατά της Βόρειας Κορέας. Παράλληλα σήμερα ξεκινά η G20 στο Αμβούργο, όπου αναμένονται με ενδιαφέρον οι συζητήσεις για θέματα όπως η ασφάλεια αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος.

Σε ό,τι αφορά τα macro, αύξηση κατά 4.000 σημείωσαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Ιουλίου, διαμορφούμενες στις 248.000. Ο μέσος όρος των αιτήσεων των 4 τελευταίων εβδομάδων αυξήθηκε στις 243.000 αιτήσεις.

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ υποχώρησαν 0,1%, στα 238,5 δισ. δολάρια, ενώ οι εξαγωγές κατέγραψαν αύξηση 0,4%, στα 192 δισ. δολάρια. Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 2,3% και ανήλθε στα 46,5 δισ. δολάρια.

Στις ειδήσεις από το εταιρικό μέτωπο, απώλειες καταγράφει η General Electric καθώς η εταιρεία βρίσκεται στο στόχαστρο της ΕΕ. Απώλειες και για τη μετοχή της Tesla, αφού το μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν κατάφερε να αποσπάσει την κορυφαία διάκριση ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ κέρδη της τάξεως του 1,78% σημειώνει η τιμή του πετρελαίου, διαμορφούμενη στα 45,9 δολάρια ανά βαρέλι. Ανοδικές τάσεις και για τον χρυσό με την τιμή του στην ζώνη των 1.224 δολαρίων.

Μικρά κέρδη για το ευρώ, με την ισοτιμία έναντι του δολαρίου να κινείται στα επίπεδα του 1,13.

Ο Dow Jones κινείται στις 21.352 μονάδες με πτώση 0,58%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,7%, στις 6.107 μονάδες. Απώλειες 0,72% για τον S&P, που κινείται στις 2.415 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v