Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά η Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Ηπιες μεταβολές στη Wall Street με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής. Στο προσκήνιο τα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων. Ανοδος για το χρυσό, υποχώρησε το πετρέλαιο.

Σταθεροποιητικά η Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Μικτές τάσεις διαμορφώθηκαν στη Wall Street με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα των εισηγμένων.

Περίπου 68 εισηγμένες στον S&P 500 αναμένεται να ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα αποτελέσματα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι Bank of America, Goldman Sachs, Microsoft, General Electric.

Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία και στάση αναμονής από τους επενδυτές για τα αποτελέσματα, εξηγούν αναλυτές της αγοράς, χαρακτηρίζοντας αναμενόμενη την επιφυλακτικότητα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης που καταγράφει τη μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης υποχώρησε στις 9,8 μονάδες τον Ιούλιο από 19,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Econoday ανέμεναν ότι ο δείκτης Empire State Building θα διαμορφωθεί στις 15 μονάδες.

Από το Dow 30 κέρδη κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι μετοχές των Apple, Boeing, Microsoft, Home Depot. Aντίθετα  απώλειες σημείωσαν JP Morgan, Merck, IBM, Intel.

Πτώση και για την Blackrock καθώς τα μεγέθη που ανακοίνωσε η εταιρεία δεν φάνηκε να ικανοποιούν την αγορά. Κινητικότητα για τη μετοχή της Netflix με την εισηγμένη να ανακοινώνει το εξάμηνο μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Εν τω μεταξύ υψηλότερα κινήθηκε ο χρυσός, καθώς τα τελευταία αδύναμα οικονομικά στοιχεία επανέφεραν τις αμφιβολίες για το αν η Fed θα αυξήσει σύντομα τα επιτόκια.

Η σημερινή άνοδος οδήγησε το πολύτιμο μέταλλο «πάνω από τον τεχνικά σημαντικά μέσο όρο των τελευταίων 200 ημέρων, στα 1.230 δολάρια ανά ουγκιά» δήλωσε αναλυτής της Commerzbank.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου σκαρφάλωσε στα 1.233 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,5%. Το κλείσιμο αυτό είναι το υψηλότερο από τις 30 Ιουνίου, με βάση τα στοιχεία της FactSet. Την προηγούμενη εβδομάδα ο χρυσός ενισχύθηκε περίπου 1,5%.

Η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε πτώση 1,18%, στα 45,9 δολάρια ανά βαρέλι.

Το αμερικάνικο δολάριο κατέγραψε οριακές κινήσεις έναντι των βασικών ανταγωνιστών του, καθώς η μέτρηση για την μεταποίηση στη Νέα Υόρκη ήταν μικρότερη από αυτήν που ανέμεναν οι επενδυτές.

Έναντι του ευρώ, το αμερικάνικο νόμισμα διολίσθησε ανεπαίσθητα, με το ένα ευρώ να αλλάζει χέρια για 1,1478 δολάρια, από 1,1470 την Παρασκευή.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 21.629 μονάδες με πτώση 0,04%, ενώ ο S&P έκλεισε στις 2.459 μονάδες με οριακές απώλειες 0,01%. Κέρδη 0,03% για τον Nasdaq που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.314 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v