Περιορίζεται η άνοδος στη Wall Street

Η παρουσίαση της φορολογικής μεταρρύθμισης συγκράτησε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street. Σε υψηλό εννέα ετών η απόδοση του αμερικανικού 2ετούς. Ενισχύεται το δολάριο. Βουτιά 4% για τη Nike.

Περιορίζεται η άνοδος στη Wall Street

Περιορίστηκε η άνοδος στη Wall Street μετά την παρουσίαση της νέα φορολογικής μεταρρύθμισης Τραμπ.

Ειδικότερα, το σχέδιο προβλέπει εταιρικό φόρο 20%, έναν νέο φόρο 25% για τις εταιρίες στις οποίες καταβάλουν το φόρο οι μέτοχοι και όχι η επιχείρηση (pass through business) περιλαμβανομένων και συνεργασιών, καθώς και έναν μειωμένο φορολογικό συντελεστή 35% για φυσικά πρόσωπα.

O Dow Jones κινείται 0,01% υψηλότερα στις 22.283μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,57% στις 6.416 μονάδες kai ο S&P 500 ενισχύεται 0,10% στις 2.499 μονάδες. 

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών πραγματοποίησαν άλμα 1,7% τον Αύγουστο. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,4% υψηλότερα στα 52,09 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 1,2% στα 1.287 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί 0,6%, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1715 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, οι αμερικανικοί τίτλοι συνεχίζουν το sell-off. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται έξι μονάδες βάσης στο 2,3%. Σε υψηλό εννέα ετών η απόδοση του 2ετούς τίτλου, στο 1,474%. 

Στο ταμπλό,  η μετοχή της Goldman Sachs σημειώνει άνοδο 1,6%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. Κέρδη 1,2% για την JP Morgan. 

Βουτιά 4% σημειώνει η μετοχή της Nike. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v