«Βlack Friday» με ρεκόρ στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με τους Nasdaq και S&P 500 σε νέα υψηλά. Συνεχίζει ανοδικά το αργό. Πτώση για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Άνοδος 1% για την Amazon.

«Βlack Friday» με ρεκόρ στη Wall Street

Mικρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, μία ημέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, με τους Nasdaq και S&P 500 να συνεχίζουν σε επίπεδα-ρεκόρ. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,17% στις 23.569 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,16% στις 6.877 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,2% υψηλότερα, στις 2.602 μονάδες. 

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί νωρίτερα σήμερα, λόγω της καταναλωτικής γιορτής της «Βlack Friday».

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 53,8 μονάδες αυτόν τον μήνα, από 54,6 μονάδες τον προηγούμενο. Ο δείκτης PMI υπηρεσιών διολίσθησε στις 54,3 μονάδες από 54,6.Ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος καλύπτει τον τομέα της μεταποίησης και των υπηρεσιών, υποχώρησε στο 54,6 από 55,2 προηγουμένως.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται ανοδικά, καταγράφοντας άνοδο 1,28% στα 58,76 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,32% στα 1.292 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1914 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,33%.

Στο ταμπλό, υψηλότερα κινούνται οι μετοχές των εταιρειών λιανικής, ενόψει της έναρξης της εορταστικής περιόδου. 

Η μετοχή της Amazon ενισχύεται 2%, στα 1.178 δολάρια, επίπεδο που αποτελεί νέο ρεκόρ. 

Η μετοχή της Macy’s ενισχύεται 3,6%. O CEO, Jeff Gennette δήλωσε στο CNBC πως η εταιρεία καταστημάτων λιανικής έχει καλύτερη επίδοση φέτος από πέρυσι και βλέπει ισχυρή διαδικτυακή ζήτηση.

Άνοδο πάνω από 1,5% σημειώνουν οι μετοχές των Kolh, Gap και J.C. Penney, ενώ κέρδη 0,5% καταγράφει η Wal-Mart.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v