Ανοδος στη Wall Street εν αναμονή του φορονομοσχεδίου

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά, εν μέσω αισιοδοξίας για το φορνομοσχέδιο. Κέρδη για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Αλμα 2,9% για Intel. Ενισχύεται 1% η Boeing.

Ανοδος στη Wall Street εν αναμονή του φορονομοσχεδίου

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές, με τους επενδυτές να αισιοδοξούν πως θα εκδοθεί σύντομα το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση. 

Ο Dow Jones κινείται 0,5% υψηλότερα στις 24.630 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,1% στις 6.925 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,4% στις 2.664 μονάδες. 

O βιομηχανικός δείκτης και ο S&P 500 κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ και οδεύουν για την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα ρεκόρ. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε λιγότερο από ότι αναμενόταν το Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,2%, μετά από άλμα 1,2% τον Οκτώβριο.
Ο δείκτης Empire State υποχώρησε στις 18 μονάδες από τις 19,4 τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε η Fed Νέας Υόρκης την Παρασκευή. Η πτώση είναι μεγαλύτερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές, στις 18,7 μονάδες.

Η μέτρηση είναι η χαμηλότερη από τον Ιούλιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,46% στα 57,31 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,5% υψηλότερα στα 1.263 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας, αλλά διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1798 δολάρια/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ομολόγου κινείται στο 2,35%.

Στο ταμπλό, η Boeing συνεχίζει να κινείται ανοδικά, καταγράφοντας κέρδη 1%, τα υψηλότερα από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Αλμα 2,9% καταγράφει η Intel, ενώ η Microsoft ενισχύεται 2,3%. 

Η μετοχή της Oracle βουτάει 4,29%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v