Τριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Νέο ιστορικό υψηλό για τον Dow Jones, με άνοδο 143 μονάδων. Σε ρεκόρ και οι S&P, Nasdaq. Συμφωνία Ρεπουμπλικανών - Δημοκρατικών για να τερματιστεί το ομοσπονδιακό «λουκέτο». Υποχώρησε το δολάριο. Άνοδος 3% για τη Verizon.

Τριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street καθώς αναμένεται να περάσει από τη Γερουσία, νομοσχέδιο που θα προβλέπει την προσωρινή χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα στις ΗΠΑ.

Ωστόσο το «λουκέτο» στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες δεν είχε επηρεάσει ιδιαίτερα τη Wall Street.

O επικεφαλής στρατηγικός επενδυτής της CFRA, Sam Stovall είχε εμφανιστεί καθησυχαστικός: «Η ιστορία έχει δείξει ότι οι επενδυτές έχουν λίγα να φοβηθούν από το “λουκέτο” της κυβέρνησης καθώς τέσσερις στις επτά φορές το χρηματιστήριο δεν έχασε περισσότερο από 1% το οποίο ανακτήθηκε σε λιγότερο από δύο εβδομάδες».

Στο εταιρικό μέτωπο, αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Halliburton. Οι ζημιές διευρύνθηκαν στα 94 σεντς ανά μετοχή από 17 σεντς το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους ενώ τα έσοδα εκτοξεύτηκαν στα 5,94 δισ. από 4,02 δισ. πέρυσι.

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά τη μείωση της παραγωγής αργού στις ΗΠΑ και την κλιμάκωση της έντασης στη Συρία με την επίθεση του τουρκικού στρατούς κατά των Κούρδων. Επιπλέον αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ και πέρα από το 2018. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 0,2% στα 63,49 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,55% ή 143 μονάδων στις 26.214, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,81% στις 2.832 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,98% στις 7.408 μονάδες.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις δείκτες έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Verizon (+3%) και Goldman Sachs (+2,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Nike (-1,3%) και Apple (-0,8%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,3% στο 1,2261 από 1,2220 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε οριακά στα 1.331 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «έχασε» μία μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,65%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v