Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tρίτη ημέρα ανόδου στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Διευρύνουν το κέρδη οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Στις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed είναι στραμμένο το βλέμμα των επενδυτών. Ενισχύονται χρυσός και αργό. Στο 2,84% το αμερικανικό 10ετές.

Tρίτη ημέρα ανόδου στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για την άνοδο των αποδόσεων και του πληθωρισμού.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,06% στις 25.578 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,7% στις 7.389 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,7% υψηλότερα, στις 2.766 μονάδες. 

Ο αξιωματούχος της Fed, James Bullard, υποστήριξε πως δεν πιστεύει ότι το ουδέτερο επιτόκιο στις ΗΠΑ θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα δύο χρόνια.

«Το φυσικό, ασφαλές, πραγματικό επιτόκιο και ως εκ τούτου το κατάλληλο επιτόκιο για την κεντρική τράπεζα, είναι σχετικά χαμηλό και δεν πρόκειται να αλλάξει πολύ την επόμενη διετία» ανέφερε ο κ. Bullard, σε ομιλία που έδωσε τη Δευτέρα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,7% στα 64,31 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,57% υψηλότερα, στα 1.337 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2312 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 2,84%.

Στο ταμπλό, η Intel καταγράφει κέρδη 2%, τα υψηλότερα από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Άνοδο 1,3% σημειώνει η Apple. 

 Ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών. Η μετοχή της American Airlines ενισχύεται 2,2%, της United Continental 2%, της Delta 1,6% και της JetBlue 1%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v